Na de uitvaart

Na de uitvaart

Na de Uitvaart

'de dank voor al het moois dat ooit was, geeft kracht om in het moment te leven,
en moed om getroost vooruit te kijken'.
                                                                                      Matthias Blaha

De periode tussen het overlijden en de uitvaart is als nabestaande doorgaans een drukke periode. U moet veel regelen en u krijgt veel aandacht van uw omgeving. Maar het is ook periode waarin u niet altijd even goed toekomt aan het verwerken van uw eigen verdriet. Daarvoor is pas tijd na de uitvaart. 
De dagen na de uitvaart staan in het teken van het bedanken van de bezoekers, het verwerken van alle indrukken en daarnaast komt er ruimte voor het rouwproces, het gedenken van uw naaste. De één vindt troost in het geloof, de ander bij andere mensen of door het rust zoeken in de natuur, weer een ander door zich te storten op een hobby of het werk: iedereen heeft zijn eigen manier van rouwverwerking.
U heeft ook de tijd nodig om het verlies een plaats te kunnen geven.
Ook na de uitvaart willen we er voor u zijn. In praktische zin of gewoon omdat u het fijn vind om nog eens met elkaar na te praten.

U bent ook op woensdag en vrijdag welkom in ons infohuis waar wij de tijd voor u hebben. Om u te helpen met dankbetuigingen, met elkaar een kopje koffie te drinken en met elkaar te praten.
Maar misschien wilt u ook graag een tastbare herinnering aan een dierbare of een dierbaar moment. Iets dat u altijd bij u kunt dragen of thuis kunt neerzetten. Zoals een sieraad, sculptuur of sierurn, ook daarmee kunnen wij u op weg helpen.

Dankbetuigingen:
Het is een goed gebruik om, tussen vier en zes weken na de uitvaart, de mensen die rondom het overlijden en de uitvaart belangstelling hebben getoond te bedanken door hen een dankbetuiging te sturen. Wij kunnen deze dankbetuigingen voor u verzorgen, meer informatie vindt u in het boekje voorbeelden dankbetuigingen.

Praktische zaken:
Ook moeten er na de uitvaart enkele praktische zaken geregeld gaan worden, daarvoor verwijzen wij u naar onze Checklist.

Polissen verzilveren:
Wij kunnen voor u oude verzekerings polissen opsturen, tegen een kleine vergoeding. 
U kunt dit echter ook zelf verzorgen. Klik hier voor onze handleiding.