Laatste verzorging en opbaring

Laatste verzorging en opbaring

Nadat de arts is geweest, belt u ons. De arts moet eerst beoordelen of het overlijden natuurlijk of niet-natuurlijk is geweest en of wij uw dierbare (samen met u) mogen verzorgen en opbaren.
U krijgt altijd één van ons aan de telefoon en wij maken direct een afspraak met u om bij u thuis, in de zorginstelling, bij ons op kantoor in Breukelen of op een door u gewenste andere locatie de uitvaart te bespreken.
Onze eerste zorg is het regelen van de laatste verzorging van uw dierbare. Dit kunt u zelf doen, aan ons overlaten of samen met ons doen. Wij leggen u stap voor stap uit wat er gaat gebeuren. U kunt op elk moment helpen of de verzorging van ons overnemen.

De laatste verzorging is een bijzonder moment. Wij willen uw dierbare graag weer de vertrouwde aanzicht geven voor een mooi en goed afscheid. Uiteraard doen wij dit altijd met de grootste zorg en respect.
Na de verzorging zullen wij de overledene aankleden. Het kan helpen om voor kleding te kiezen die uw dierbare vaak aan had en waar hij of zij zich prettig in voelde. Het hoeft geen traditioneel pak te zijn; de vertrouwde aanblik is belangrijk bij de verwerking.

Wij zijn gespecialiseerd in het werken met make-up en camouflagetechnieken, waardoor we de overledene weer het vertrouwde voorkomen kunnen geven.

Na deze laatste verzorging baren wij de overledene bij u thuis op of brengen wij de overledene naar één van onze uitvaartcentra in Loenen aan de Vecht, Breukelen, Maarssen of een andere gewenste locatie.
Een andere mogelijkheid die sinds 2010 in Nederland is toegestaan is thanatopraxie. Dit betekent een lichte, tijdelijke balseming van de overledene en wordt uitgevoerd door speciaal hiervoor opgeleide thanatopracteurs. Door deze speciale behandeling hoeft de overledene niet gekoeld te worden. Een thanatopraxie kunt u vergelijken met een uitgebreide dialyse-behandeling. De uitvaartbegeleider kan u hier meer over vertellen en kan dit voor u regelen.