Ons Team

Ons Team

Definitief afscheid nemen van iemand van wie u houdt, is bijzonder moeilijk. Met elkaar doen wij er alles aan om u zo goed mogelijk door deze periode heen te helpen.
 
Doordat wij een kleinschalig familiebedrijf zijn, bent u verzekerd van persoonlijke aandacht en een grote betrokkenheid. Onze ruime ervaring en ons inlevingsvermogen helpen ons u te ondersteunen in alles wat u nodig heeft. We nemen alle tijd, luisteren goed, adviseren en geven invulling aan alle wensen en ideeën. We betrekken de familie zo actief mogelijk bij het organiseren van de uitvaart en dragen zo zorg voor een warm en waardig afscheid.
 
Ons team heeft veel ervaring en kennis van de mogelijkheden in de regio.
 
Ralf: Eén van de mooiste complimenten die wij kunnen krijgen; 'jullie waren er wel, maar ook weer niet. Precies op de juiste momenten. Het leek of alles vanzelf liep, maar dat is natuurlijk niet zo. Jullie zien alles en zijn overal’.
 
Met trots kan ik zeggen dat wij inmiddels een zeer professionele onderneming vormen met elkaar. Mijn collega's zijn na al die jaren ook familie geworden en samen zetten wij ons voor 100% in om elke uitvaart perfect te laten verlopen en de families te helpen een mooie herinnering te creëren. Onze lat ligt dan ook hoog. Bij elke uitvaart zetten wij ons in alsof het de uitvaart van onze eigen vader of moeder betreft.
 
Wij stellen ons graag aan u voor:

Uitvaartleiders: Ralf van Dijk –  Wilma Maaswinkel-Verkerk – Jenny Tolsma
  

Ralf van Dijk: als 3e generatie Van Dijk adviseer ik en sta ik families met raad en daad bij na een overlijden. Van jongs af aan heb ik eerst mijn grootvader en later mijn vader geholpen met het overbrengen en het verzorgen van overledenen. Later, na het behalen van mijn uitvaartdiploma’s, ben ik als uitvaartbegeleider zelfstandig de families bij uitvaarten gaan begeleiden. 

De mensen vragen mij wel eens, “Waarom doe je dit werk?” Het geeft me veel voldoening omdat je in een zware periode kunt helpen en veel voor de mensen kunt betekenen, dat geeft een goed gevoel.
Laatst zei een Engelse dame tegen mij na een uitvaart; “you make life much easier for people”. 
Dat geeft mij voldoening en de kracht om elke dag weer voor 100% klaar te staan.

Het werk is ontzettend veranderd in de loop van de tijd. Zowel het aantal uitvaarten dat wij als uitvaartverzorging Van Dijk begeleiden, maar ook de mogelijkheden per uitvaart zijn niet meer zoals vroeger.
Toen ik begon begeleidde ik samen met mijn vader Dick van Dijk de families. Maar al snel heb ik me omringd binnen mijn bedrijf met collega’s die het werk met dezelfde passie als ik doen. Ik ben blij dat ik niet meer de enige uitvaartbegeleider ben, maar samen met Jenny en Wilma alle uitvaarten mag verzorgen. Wij leren op deze manier nog elke dag van elkaar; alles om de families zo goed mogelijk te begeleiden en ondersteunen.
Ik ben als directeur oprecht trots op mijn bedrijf en krijg nog elke dag energie en voldoening van mijn werk.

  Wilma Maaswinkel-Verkerk: ik ben opgegroeid in Loenen aan de Vecht en sinds 15 jaar woonachtig in Breukelen. Na mijn opleiding bedrijfseconomie en bijna 20 jaar gewerkt te hebben als, o.a. organisatieadviseur, trainer en coach, ben ik in 2012 gestart bij Uitvaartverzorging Van Dijk. Begonnen achter de schermen onder andere met het opzetten van Het Infohuis, waar ik mensen voorlichting geef over alles wat ze maar willen weten op het gebied van een uitvaart. Daarnaast werk ik full-time als uitvaartbegeleider.

Ik heb mij uiteraard zorgvuldig voorbereid op deze verandering van loopbaan en naast het in de praktijk meelopen met Ralf van Dijk, heb ik 2012 eerst de opleiding voor verzorging en make-up van overledenen afgerond en daarna de opleiding tot uitvaartverzorger bij Docendo.

Belangrijke reden voor mij om deze stap te maken is de voldoening die ik verwachtte uit dit werk te halen. Ik vind het prettig om mensen te ondersteunen in een periode waarin zij dat nodig hebben en hun zorgen uit handen te nemen.
Als ervaringsdeskundige heb ik al meerdere keren aan den lijve mogen ondervinden hoe fijn het is als je professioneel en warm wordt begeleid. Nu hoop ik zelf een steun te zijn voor nabestaanden. Daarnaast vind ik het geven van voorlichting erg belangrijk; alleen zo kunnen mensen de voor hen juiste keuzes maken. Tevens vind ik het goed om kinderen in alles rondom een uitvaart te betrekken.

Mijn verwachting is terecht gebleken: het werk geeft absoluut voldoening en energie om iedere keer weer een mooi afscheid te helpen vormgeven dat past bij de familie die ik mag begeleiden. Daarnaast help ik ook graag mensen om zich voor te bereiden op een toekomstig afscheid en blijft het geven van voorlichting rondom alles wat te maken heeft met de dood mij na aan het hart liggen.

    

Jenny Tolsma: ruim 25 jaar ben ik werkzaam geweest in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.
In deze zorg kwam ik in aanraking met ernstige ziekte en overlijden, met alle zorg 
en regelzaken die daarbij komen kijken.

In dit regelen en verzorgen wilde ik mij verder bekwamen en dit heeft ertoe geleid 
dat ik de opleiding tot uitvaartverzorger ben gaan volgen.

Na het behalen van mijn diploma, ben ik in februari 2013 bij Uitvaartverzorging Van Dijk 
in dienst gekomen als uitvaartbegeleider.

Kernwoorden in mijn werk als uitvaartbegeleider zijn: rust, betrokkenheid, warmte en respect

  

Ingrid Bakker

Henry van den Bosch: tijdens mijn schooltijd werkte ik als drager en algemeen medewerker in het uitvaartbedrijf van mijn ouders in Maarssen. In 1998 ben ik gaan werken bij uitvaartverzorging Van Dijk in Breukelen.

Mijn werk richt zich onder andere op het verzorgen en overbrengen van de overledenen, rouwdrukwerk waarin ik
mijn grafische ervaring graag met u deel. Als assistent uitvaartbegeleider ondersteun ik Wilma,
Jenny en Ralf tijdens de uitvaarten. Door mijn werk voel ik me betrokken bij elke uitvaart.

Ik vind het prettig om, samen met mijn collega’s, mensen te helpen in de moeilijkste periode van hun leven.


Edwin Zollinger


Yvonne van Barneveld