Verzekeringen

Verzekering


U bent te allen tijde vrij om uw eigen uitvaartverzorger te kiezen, bij welke verzekeringsmaatschappij uw verzekering ook loopt.
 
Er bestaan globaal twee soorten uitvaartverzekeringen:
 
Kapitaalverzekeringen:      
Verzekeringen die een geldbedrag uitkeren, waarbij u vrij bent in de besteding van de uitkering. U bepaalt zelf wie en hoe u uw uitvaart regelt. Met het bedrag van de kapitaalverzekering dat wordt uitgekeerd na een overlijden betaalt u de rekening van de uitvaart.
 
Diensten/naturaverzekeringen:
Verzekeringen die uitkeren in een basispakket dat bestaat uit diensten en/of producten. De grotere verzekeraars zoals Yarden, Dela, Nuvema en Monuta bieden vaak een dienstenverzekering aan. Dit betekent dat uw uitvaart door een bepaald basispakket is gedekt. Hieronder valt vaak de opbaring in een rouwcentrum van de verzekeraar met bijvoorbeeld één familiebezoek, een standaard aantal rouwkaarten, een standaard gefineerde grafkist, et cetera.
U wordt bij een melding van overlijden vaak doorgeschakeld naar de uitvaartverzorgers in dienst van Yarden, Dela, Nuvema en Monuta. Heeft u wensen die afwijken van hun ‘standaardpakket’ of wilt u het uitgebreider, dan dient u bij te betalen. Zaken als grafrecht of kosten crematorium maken geen onderdeel uit van het pakket, net zoals wensen die ‘niet standaard’ zijn. Het is daarom moeilijk om de totale kosten in te schatten van uw uitvaart als u een diensten- en/of naturaverzekering heeft.
 
Voor vragen over Verzekeringen kunt u contact met ons opnemen. Tel. 0346-261636
Ook kunt u iedere woensdag en vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur terecht in Het Infohuis in Breukelen.
 
Polissen verzilveren
Wij kunnen voor u, tegen een kleine vergoeding, uw (oude) verzekeringspolissen declareren.