Werkwijze

Werkwijze

Doodgaan is onlosmakelijk verbonden met het leven. Bijna iedereen vindt het moeilijk hier over te praten. Toch is dit belangrijk. Steeds meer mensen komen langs in ons Infohuis om vrijblijvend geïnformeerd te worden over uiteenlopende zaken rond leven en dood. Elke woensdag en vrijdag is Ingrid hiervoor beschikbaar. Indien u niet in staat bent naar het Infohuis toe te komen, is het ook mogelijk dat Ingrid, Jenny of Wilma overdags bij u thuis langskomen om uw wensen te bespreken.
 
Na een overlijden
Wij zijn er om u op professionele wijze door de eerste zware week te helpen en u te begeleiden in het vormgeven van de uitvaart. Wellicht zijn er mogelijkheden waar u het bestaan niet van weet en kunnen wij u helpen om het afscheid nog persoonlijker te maken.
 
Wat betekent dit voor u:
Nadat de arts is geweest, belt u ons. De arts moet eerst beoordelen of het overlijden natuurlijk of niet-natuurlijk is geweest en of wij uw dierbare (samen met u) mogen verzorgen en opbaren.
U krijgt altijd één van ons aan de telefoon en wij maken direct een afspraak met u. Onze eerste zorg is het regelen van de laatste verzorging van uw dierbare. De uitvaartbegeleider komt bij u thuis om de grote lijnen van de uitvaart te bespreken. We leggen de datum van de uitvaart vast en regelen alles voor u met de betreffende locaties. De rouwkaart en/of de advertentie heeft daarna vaak de eerste prioriteit.
Wij nemen de uitvaart rustig stap voor stap met u door en bepalen samen welke zaken voorrang hebben. Wij brengen structuur aan door u de prioriteiten van dag tot dag aan te geven, zodat u zich daar niet mee bezig hoeft te houden. De een vindt het prettig zelf de regie te houden, een ander voelt zich gesteund als zoveel mogelijk uit handen wordt genomen.
 
Wij houden tijdens de voorbereidingen van de uitvaart nauw contact, zodat u te allen tijde met uw vragen en gedachten bij ons terecht kunt. Wij weten immer hoe belangrijk persoonlijke wensen zijn.
 
Wij zijn op de dag van het afscheid met meerdere collega’s aanwezig en zorgen ervoor dat, onder leiding van uw eigen uitvaartbegeleider, alles gaat zoals besproken. De uitvaartbegeleider ondersteunt u de gehele uitvaart.

Na de uitvaart neemt de uitvaartbegeleider contact met u op om te horen hoe het met u gaat.